Tilbake

Aktuelt nå

 Det er tid for å plante blomsterløk.

  Erfarne gartnere og hageeiere vet at man kan legge et godt grunnlag for neste års vår og sommer ved å ta godt vare på hagen når høsten kommer. ønsker du deg en grønn og frodig plen til våren, kan du hjelpe gresset ditt ved å gjødsle om høsten. Vinteren kan være tøff for mange plener ? særlig hvis snøen uteblir, noe som dessverre ser ut til å bli mer vanlig. Sterk kulde og tørt vær kan brenne gresset og nærmest svi av røttene. Også igjennom sommeren blir plenen utsatt for store prøvelser, som gjentatt tørke og hard bruk.

Bruk

Påføringsmetod: Spre
For å styrke rotnettet til plenen din er det viktig å gjødsle, og også å vanne rikelig etterpå – gjerne i flere dager etter hverandre. Men, hvis du vanner og «hjelper» den nylig anlagte plenen din for mye med vannsprederen, så vil den bli grønn og fin, men røttene vil ikke strekke seg så dypt som nøvendig for å motstå lengre tørkeperioder. Enkelte steder blir det også innført vanningsforbud i tørre perioder, og da lønner det seg å ha «oppdratt» plenen din til å klare seg med lite vann. Ved å gjødsle med Trim 100 % naturlig høstgjødsel vil du kunne gi plenen din muligheten til å utvikle et kraftig rotnett som tåler harde påkjenninger året rundt. Husk å gjødsle før det er for sent. Temperaturen bør ikke falle under 10 grader C.
Dosering:
Bruk 1 kg til 10 m²
Du får optimale resultater ved bruk i månedene: August,September, Oktober, men du kan også få resultater ved bruk i under November og Desember.

Pynt opp med høstplanter som pynter opp utover høsten

Kugjødsel er flott å dekke rosene med før vinteren.

 

Ultralydskremsel mot gnagere sender ut høyfrekvente lydbølger som avskrekker gnagere fra hjemmet.

Bruk

1. Sett avskrekkingen inn i den nedre stikkontakten på en 220V veggkontakt i rommet der det er mistanke om gnagere.
2. Det grønne LED-lyset på toppen av enheten tennes og en myk “summing” avgis for å indikere at den fungerer som den skal. Plasser enheten på gulvet eller på en sikker, jevn overflate og pek høyttalerne mot området der det er gnagere. Merk at ultralyden ikke går gjennom vegger eller møbler, så flytt bort alle gjenstander som står i veien for enheten.
4. Minst én enhet er nødvendig i hvert rom, som er nok til å dekke opptil 80m². For optimal gnagerkontroll kan du plassere en annen enhet i hvert rom eller rom der du ser tegn på gnagere og lar enheten stå på dag og natt.Tenk på:
• Sørg for at mus og rotter ikke har tilgang til mat, oppbevar all mat i lukkede beholdere og hold rene rom for matlaging og spising. – Lukk alle hull og åpninger der mus eller rotter kan komme inn i huset. Avskrekkenden krever ikke vedlikehold.
• Hvis det må rengjøres, tørk av utsiden av enheten med en myk, fuktig klut. Ikke bruk sterke rengjøringsmidler eller kjemikalier. Ta ut stikkontakten før rengjøring. Kast alle deler på en egnet og sikker måte og i samsvar med nasjonale forskrifter og lokale miljøstandarder.
• Bruk aldri avskrekkingsmidlet i nærheten av gnagere, som mus, rotter, hamstere, ørkenrotter, marsvin, kaniner, ekorn eller ildere.
• Koble fra strømmen fra avskrekkingen når den ikke er i bruk. – Ikke prøv å demontere og sette sammen avskrekkingsmidlet.
• Hvis strømledningen er skadet, bør den skiftes ut av produsenten, dennes servicerepresentant eller tilsvarende kvalifisert person.
• kke bruk avskrekkingsmidlet i våte eller fuktige områder, ikke senk det i vann eller annen væske. Ikke dekk til avskrekkende midler når du bruker den.
• Hold avskrekkingen unna varmekilder som elementer, komfyrer, ovner og peiser.
• Ultralyd påvirker ikke elektronisk utstyr

 

 

Det er tiden for Lus, maur, ugress og snegler. Vi har organiske midler for bekjempelse.

 

 

Vi er sertifisert som det 3 hagesentert i Norge etter det vi har funnet ut. Dette er noe vi er stolte av. Ved å sertifisere oss må vi tifredstille flere miljøkrav.
DSC_0181DSC_0207 (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Floralux® Hagejord med naturgjødsel er et blandet jordforbedringsmiddel bestående utelukkende av resirkulerte råvarer.
Hestegjødsel, hageavfall og bark er langtidskompostert og ettermodnet før blanding og pakking. Produktet er meget godt
egnet som jordforbedring på jordtyper med mye sand og/eller leire. Det kan dyrkes direkte i produktet, men det er viktig
å være klar over at jordblandinger uten torv krever tettere oppfølging i forhold til vanning enn torvbaserte dyrkingsmedier.
Særlig gjelder dette ved bruk i potter, kar og kasser.

 

Gartner jord, Den beste jorden! 3 sekker kr.250,-

Gartner jord, Den beste jorden! 3 sekker kr.299,- har vi inne klare for bruk

 

Under tips og råd finner du artikler om:

Veksthus

Blomster og allergi

Sandefjord Myntklubb

Juleblomster

Blomster på kirkegården

Hageplanter og urter til medisin

Planter til tørre områder

Planter til saltvann nær kysten

Planter til fuktig jord

 Pasjons blomst (passiflora)

Bibelens planter i hagen

Blomster språket

Produksjon av planter gjennom tidene

Planlegg hagen

Blomster og allergi

Veksthus

Avskårende blomster/snitt

Grønne inneplanter

Sommerblomster

Økologisk

Skadedyr og plantesykdommer

Kompost

Blomstrende prydbusker

Pryd trær/ Tun Tre

kjøkken hagen

Krydder/grønnsakplanter

Rododendron

Stauder

Beskjæring

Kalking og gjødsling

Gressplen

Frie hekker

Roser

Formklipte hekker