Jord og Gjødsel

Vi har et godt utvalg av kvalitetsjord og gjødsel, her er noe av utvalget.

Gartner jord, Den beste jorden!

Gartnerjord er den beste jorden, jorden inneholder sand og leire. Jorden holder godt på fuktighet og næring samtidig som den har struktur slik at røttene får luft.

Vi har Dekkbark, Pyntebark, Kugjødselkompost, Plantejord(vårt billigste alternativ), Krukkejord med langtidsgjødsel, Veksttorv med gjødsel, Naturtorv uten gjødsel, Blomsterjord med naturgjødsel (økologisk), Lekakuler/Dreneringskuler.

Utvalget at gjødsel dekker alle behov: Kunstgjødsel, Naturgjødsel, Økologisk.

Algomin Økologisk gjødel som gjødsler og kalker samtidig), Naturgjødsel/Hønsegjødsel, Trim plengjødsel(en gjødsel som setter fart i plenen), Blåkorn/Kunstgjødsel/Fullgjødsel

Gi plenen din en «boost» med Trim 100 % naturlig plengjødsel Hvis du ønsker en grønnere og tettere plen, så kan du både så og gjødsle for å komme nærmere den «golfbaneplenen» du er ute etter. Når du er i gang med dette er det viktig å vanne rikelig, og resultatene kommer tilfredsstillende raskt. Uansett om du er ute etter en bruksplen til sport eller en prydplen, vil du få gode resultater med Trim 100 % naturlig plengjødsel. Fordelen er at du kun trenger å gjødsle to ganger per sesong for å få en grønn og sunn plen. Gjødsle så tidlig du kan på våren – akkurat når gresset våkner til liv, og i tillegg en gang senere på året når tilveksten begynner å avta igjen. Trim 100 % naturlig plengjødsel inneholder akkurat det plenen din trenger for å kunne vokse og trives optimalt.  

    • Effektiv spesialgjødsel for plenen
    • Godkjent for økologisk dyrking
    • Langtidseffekt i opptil 100 dager
    • Gir tettere plen

Torv fri jord

Torvfri jord

Torvfri jord

Floralux® Hagejord med naturgjødsel er et blandet jordforbedringsmiddel bestående utelukkende av resirkulerte råvarer.
Hestegjødsel, hageavfall og bark er langtidskompostert og ettermodnet før blanding og pakking. Produktet er meget godt
egnet som jordforbedring på jordtyper med mye sand og/eller leire. Det kan dyrkes direkte i produktet, men det er viktig
å være klar over at jordblandinger uten torv krever tettere oppfølging i forhold til vanning enn torvbaserte dyrkingsmedier.
Særlig gjelder dette ved bruk i potter, kar og kasser.

Plantejord 40L 4 for kr.200,-

Floralux® Plantejord er ypperlig til bruk i blomsterpotter, urner,
balkongkasser og til dyrking og stikking av småplanter. Til grønnsaker og planter i veksthus og på friland.
Bytt jord på planter som står i potter og urner hvert år. Det fremmer trivselen og veksten for plantene.
Bruk Floralux® Dreneringskuler for å lage drenering i potter, kasser og urner. Hvis ikke blir jorden lett «sur». Det er viktig med jevn tilgang på fuktighet, vann derfor ofte og lite. Tilgang på næring er viktig for alt som vokser. Husk derfor å tilføre næring jevnt over hele vekstsesongen, eller bland inn langtidsvirkende næring ved planting.
Det kan lønne seg å friske opp «gammel og sliten» jord ved å blande inn ny, frisk Floralux® Plantejord.

Rhododendron jord

Floralux® Rhododendronjord egner seg til planter som trives i sur jord (jord med lav pH).
Blant surjordsplanter kan nevnes Rhododendron, Azalia, Hortensia og Erika.
Floralux® Rhododendronjord er klar til planting i urner, kasser og bed. I forbindelse med
planting vannes det godt. Etter 2-3 uker gjødsles plantene.
Regelmessig gjødsling er spesielt viktig i plantenes vekst- og blomstringstid.

kukompost 3 sekker kr.299,-

Floralux® Kugjødselkompost er velegnet til bruk i blomsterbed og
kjøkkenhage. Produktet tilfører næring og humus ved
innblanding i jorda.
Floralux® Kugjødselkompost består av sphagnumtorv,
biokompost og kugjødselkompost. I tillegg er produktet tilsatt
Fullgjødsel® 12-4-18. Dette sikrer rask næringstilgang samtidig
som kompostert kugjødsel sikrer god gjødseleffekt gjennom hele
vekstsesongen.

Hagekalk 15kg

Rhododendron jord

Floralux® Rhododendronjord egner seg til planter som trives i sur jord (jord med lav pH).
Blant surjordsplanter kan nevnes Rhododendron, Azalia, Hortensia og Erika.
Floralux® Rhododendronjord er klar til planting i urner, kasser og bed. I forbindelse med
planting vannes det godt. Etter 2-3 uker gjødsles plantene.

Krukkejord med i blandet langtidsgjødsel som varer hele sommeren.

Til økologisk dyrking. En plantejord basert på kompost av naturgjødsel. Stort innhold av lettilgjengelig næring samt et balansert mikroliv. Inneholder torv iblandet hønsegjødselkompost, sand og kalksteinsmel.

Floralux® Blomsterjord med naturgjødsel består av godt omdannet sphagnumtorv tilsatt luktfri naturgjødselkompost, biokompost, barkkompost og sand.
Floralux® Blomsterjord med naturgjødsel gir plantene en rask og sikker start ved nyplanting og ompotting.
Jorden har en luftig struktur som sikrer plantenes rotutvikling. Floralux® Blomsterjord med naturgjødsel egner seg til bruk i blomsterpotter, urner, kasser og bed.

 

Eksklusiv plantejord for økologisk dyrking

Emmaljungas Exclusive-serie er basert på de profesjonelle dyrkerens oppskrifter og mange års erfaring om hvordan en jord skal fungere! Et høyere innhold av lavfuktet torv gir en lettere jord som gir mer oksygen til plantenes røtter, noe som fremmer vekst og styrker planten. Et produkt som er både kortsiktig og langsiktig bærekraftig! Den passer godt i drivhuset, balkongboksen og urnene mm. Selvfølgelig liker du å bruke økologisk jord til alt du har tenkt å spise på sikt, men det fungerer også utmerket til blomster og busker og trær.

  Naturens beste gjødsel, med høyt innhold av nødvendige mikroorganismer. Brukes som en naturlig drivkraft for kjøkkenhage, blomsterbed og urner mm. Gir nytt liv i en sliten hage. Gir ekstra frukt- og blomsterdannelse! Innhold: 50 % kugjødselkompost, 25 % grønnkompost, 20 % naturtorv og 5 % hønsegjødselkompost. pH ca. 6,0-7,0 Næringsinnhold mg/liter: Nitrogen 370 / Fosfor 450 / Kalium 2200 Dosering I friluft: Et lag på 3-4 cm spres på bakken og mulkes ned i jorden om høsten og tidlig på våren. Spred også et par ganger i vekstsesongen med store fordeler på innhøstingen.

Middelhavsjord

Unikt tilpasset for å møte behovene til de fleste middelhavsplanter, f.eks. sitrusplanter, oliventrær, fiken, palmer og bougainvillea med mer … Jorden er en blanding av torvjord, grus, leire og leca. Blandingen gir en jord som er stabil, men løs og som egner seg utmerket til litt større potter. Jorden har et ekstra tilskudd av jern og en velbalansert pH-verdi som gjør plantenes evne til å ta opp jern gunstig, noe som gjør at planten kan ekstra grønne blader.

Denne jorden er plassert inne i butikken

Pelargoniajord

En profesjonell jord i en liten pakke for de som virkelig ønsker å yte sitt beste og bruke riktig jord riktig til riktig formål. Jorda har en profesjonell kvalitet i utgangspunktet med litt lysere torv som har en struktur som slipper luft og oksygen til røttene. Det er blandet inn 5% silika masse med viktige mineraler, noe som også bidrar til en bedre fuktighetsgivende effekt. Jorden er gjødslet for rask effekt, men inneholder også Osmocolte, en langtidsvirkende gjødsel som varer i hele 5-6 måneder! Vi har også tilsatt ekstra jern, som gir grønnere blader, og øker spiren og skaper mer motstandsdyktige planter.

Denne jorden er plassert inne i butikken

 

  

Eksklusiv Staudejord (perennjord)

Emmaljungas Exclusive-serie er basert på de profesjonelle gartnerenes oppskrifter og mange års erfaring om hvordan en jord skal fungere! Et høyere innhold av lavfuktet torv gir en lettere jord som gir mer oksygen til plantenes røtter, noe som fremmer vekst og styrker planten. En spesiell blanding for alle planter i blomsterbedet, inneholder både direkte og langtidsvirkende gjødsel. Jorda er en blanding av torv, bark og 30 % kugjødselkompost, og inneholder i tillegg silika og en ekstra jernkilde. Kalket til en pH på 5,5 – 6,0

 

  Blomsterjord av god kvalitet til balkongkasser, urner, nyplanting og omplanting av stueplanter. Til dyrking og stikking av småplanter. En komplett blomsterjord til både inne og utebruk! finnes i 10Liter og 20 Liter.

Denne jorden er plassert inne i butikken.

Sirkeljord er et steg mot vårt mål om å slutte sirkler og øke andelen gjenvunnet materiale i våre jordprodukter. Vi er derfor stolte av at denne jordblandingen kun består av komposterte norske råvarer, fremstilt og pakket i Norge. Ved å trommelkompostere hage-/parkavfall, kornavrens og fiberslam og tilføre nitrogenrik gjødsel, oppnås en stabil jordblanding i kvalitetsklasse 0. Komposten er rik på mikroorganismer som bryter ned det organiske materialet til plantetilgjengelig næring. Jordblandingen er tilsatt mineralsk nitrogen som har stor betydning for god plantevekst. Rett og slett et godt torvfritt produkt som det egner seg å dyrke planter i. Nelson Garden Sirkeljord er velegnet til planting av blomster og planter i krukker og blomsterkasser og til omplanting av stueplanter. Ved planting i potter anbefales det vanning ofte og godt, slik oppnår jordblandingen en jevnere fordeling av fuktighet i pottene over tid. Nelson Garden Sirkeljord er også meget godt egnet som jordforbedring i hage og bed da komposten tilfører mye naturlig mikroliv og næring til eksisterende vekster. Utviklet og produsert i Larvik kommune.

Gjødsel vi har flere typer gjødsel, naturgjødsel, hønsegjødsel, Trim Blå(fullgjødsel) vitagro 2i1 gjødsel og kalk i en og samme. Flytende gjødsel, Substral, Biobact,, Vitagro med flere.

Hønsegjødsel er som helsekost for plantene dine! Hønsegjødsel er en av de mest allsidige gjødseltypene du kan bruke i hagen din, og alle planter og blomster vil dra god nytte av å få tilført Trim 100 % naturlig hønsegjødsel. I tillegg kan du også gi hønsegjødsel til stueplantene dine. Så hvis du ønsker å ha en universalgjødsel du kan bruke til plenen, trær og busker, i blomsterbedet samt til innedyrking og stell av stueplantene dine, så er hønsegjødsel midt i blinken. Hønsegjødsel vil gi deg sterke, sunne og friske vekster som gir god avling og blomstring med høyt næringsopptak og god vannbalanse.

 Trim blå er en samgranulert grunngjødsel som inneholder de nødvendige makro- og mikronæringsstoffer plantene trenger for god vekst og utvikling. Samgranulert betyr at hvert enkelt gjødselkorn inneholder alle næringsstoffer og sikrer en jevn fordeling av disse. Trim blå tilføres flere ganger i løpet av vekstsesongen

Trim Langtidsgjødsel er en langtidsvirkende gjødsel med kontrollert frigjøring av næringsstoffene. Den er ideell å bruke i blomsterbed, krukker, balkongkasser og til stauder. Ettersom næringsstoffene frigis langsomt, optimaliseres næringstilførselen til plantene over en lengre periode. Gjødselen kan brukes fra april til september, helst under planting. Gjødselen skal dekkes over etter påføring eller blandes i jorden. Ved bruk til etablerte planter, bearbeid gjødselen grundig inn i jorden. Virker i opptil 6 måneder.

Hvis du drømmer om en fantastisk grønn og sunn plen, er Algomin Grønnere gress noe for deg. Plenen er en av de mest næringsrike vi har i hagene våre. Derfor må vi tilsette gjødsel flere ganger per sesong for at gresset skal holde seg sunt og grønt. Mos i plenen er et tydelig tegn på at balansen ikke er riktig og at plenen trenger mer ernæring. Algomin Greener Lawn inneholder kalk med tilsetningsstoffer i brunalger og ekstra tilskudd av langsomtvirkende nitrogen og kalium som hjelper gresset til å vokse både kvantitativt og kvalitativt. Den unike blandingen av naturlige stoffer fra brunalger gjør plantene mer motstandsdyktige mot kulde, mangel på næringsstoffer, mangel på vann og dårlig jord. Algomin Grønnere gress gir ekstra kraft ikke bare til plenen, men til alt som er grønt i hagen din. I tillegg inneholder den ikke lettoppløselige næringsstoffer og risikerer derfor ikke forbrenning på gresset.

 

Vil du på en naturlig måte sørge for næringsrike grønnsaker, frukt og bær og en rik blomstring? Gjødsel med Algomin Hage/Tregårds gjødsel, basert på kalk med tilsetningsstoffer i brune alger, kalium og naturlig fosfat. Det øker ikke bare  blomstring og næringsinnholdet, men også plantens motstandskraft. Algomin Hage gjødsel er spesielt utviklet for å gi ekstra vitalitet til alle blomster og alt som gir frukt og bær. Benytt gjerne anledningen til å gjødsle også om høsten, og du vil forbedre plantens modning og vinterhardhet og lage grunnlaget til en vakker hage neste år.

  Trim Robotgjødsel ord. kr.599,- Nå -30% kun kr.419,30-

Robotgressklippere har etter hvert nærmest blitt allemannseie – uansett om man har en liten eller stor plen. Fordelene med en robotgressklipper en mange, og dette har folk fått øynene opp for, samtidig som prisene begynner å bli overkommelige. Selv om man raskt får en litt finere og velpleid plen med en robotgressklipper, kan det være at de litt skrantne partiene blir enda mer synlige, og da er løsningen å så og gjødsle på en bærekraftig og god måte. Trim 100 % naturlig robotgjødsel egner seg til dette formålet, og vil heller ikke innvirke på funksjonen til robotklipperen din.

 Det å dyrke egne grønnsaker kan være veldig moro, og mange har fått øynene opp for denne formen for hobbybruk – enten i hagen, eller til og med i vinduskarmen. Med Trim 100 % grønnsaksgjødsel kan du lykkes i enda større grad, både med bærbusker og grønnsaker. Det du i hovedsak trenger å oppnå er bedre næringsopptak og vannbalanse i planten. Trim 100 % naturlig grønnsaksgjødsel inneholder en naturlig «boost» som bidrar til å utvikle rotnettet slik at du oppnår akkurat dette. Når man tenker å utvikle «grønne fingre», er det viktig å ha fokus på de prosessene som foregår under jorden og ikke bare det du ser med det blotte øyet. Resultatene av Trim 100 % naturlig grønnsaksgjødsel vil raskt materialisere seg, og du vil kunne glede deg over en både grønnere og sterkere plante.

 Hornum Potetgjødsel er utviklet spesielt til det skandinaviske klimaet.  Gjødselen er organisk og langtidsvirkende, etter som næringsstoffene frigis i takt med potenes behov. Det høye innholdet av kvelstoff og kalium styrker potetdannelse og gir sunnere poteter. Bruk 1dl. pr. 1m2 ved planting og deretter samme dose hver 3 uke frem til juli.

Hekk og vintergrønn gjødsel

NKP 6-2-5+2Mg organisk kyllinggjødsel, granulert

Et naturlig og sunt næringstilskudd til hekk, vintergrønne planter og busker i park, hage og krukker.

Hornum© Hekk og vintergrønn gjødsel er 100% naturlig gjødsel med alle viktige næringsstoffer spesielt sammensatt for hekk, trær, busker og vintergrønne planter.

Inneholder bl.a. magnesium som gir plantene den flotte naturlige dype grønne fargen. Gjødselen er langtidsvirkende, blir ikke utvasket og kan ikke svi plantene.

Hagetips:

Gjødsle minst 3 ganger årlig med et par måneders mellomrom, aller helst i Mars, Juni og slutten av September.

  Hornum næring inneholder alle stoffer som er nødvendig for celledannelsen. Gir er bedre rotsystem og bedre trivsel for dine planter. Finnes i 750ml, 1L og 2,5L

 

 

 

Gi plenen din en «boost» med Trim 100 % naturlig plengjødsel Hvis du ønsker en grønnere og tettere plen, så kan du både så og gjødsle for å komme nærmere den «golfbaneplenen» du er ute etter. Når du er i gang med dette er det viktig å vanne rikelig, og resultatene kommer tilfredsstillende raskt. Uansett om du er ute etter en bruksplen til sport eller en prydplen, vil du få gode resultater med Trim 100 % naturlig plengjødsel. Fordelen er at du kun trenger å gjødsle to ganger per sesong for å få en grønn og sunn plen. Gjødsle så tidlig du kan på våren – akkurat når gresset våkner til liv, og i tillegg en gang senere på året når tilveksten begynner å avta igjen. Trim 100 % naturlig plengjødsel inneholder akkurat det plenen din trenger for å kunne vokse og trives optimalt.  

Hekk Vi har flere typer hekk bl.a. Thuja ‘Brabant’ ‘Smaragd’, barlind, bøk, småblad lind, svartsurbær med mer. Vi kommer også med råd om hekk som passer for dine ønsker og behov. Vi har planter inne og vi skaffer planter med kort leveringstid.

Frukttrær Vi har flere sorter Eple, plomme, moreller, kirsebær, pære familietrær med flere sorter på samme tre.

Bærbusker Vi har flere sorter Bringebær, Blåbær, rips, solbær, stikkelsbær, bjørnebær, aronia bær, druer, hassel med mer.

Roser Vi har hageroser markdekkende eks. ‘Sandefjord’, Stilkroser, Klaseroser, Buskroser, Klatreroser

Klatre planter Vi har Klematis, villvin, kaprifol, humle ‘Teledøl’ fra Telemark, eføy med flere

Det er viktig å bruke gjødsel og vi har derfor langtidsgjødsel til å blande inn i jorden når du planter, denne frigir næring i 3-6 måneder.

Vi bestiller inn planter til deg og gir pristilbud på større leveringer. Vi kjøper planter fra lokale produsenter for å sikre hardføre lokale planter.