Tilbake

Rhododendron

Rododendron finnes i mange størrelser og farger, så de passer inn i mange hager. Har du nåletrær er det fin å sette ned en rododendron for de liker sur jord. Lave sorter passer inn i fjellhager og i forkant på bed. Blomstringen er fra mai til Juni. Det er slik at noen sorter er mer populære enn andre og dette vil du se i ditt hagesenter at det er noen sorter som det er mye av og noen det er lite av. Hvis du er på jakt etter en spesiell sort kan det lønne seg å spørre om den kan skaffes for det er flere hundre sorter av rododendron og det er ingen som har alt.

Planting 

Rhododendron liker sur jord og det er derfor viktig å plante i egen Rhododendronjord eller torv uten kalk. Vokseplassen bør være lun og i litt skygge. Rhododendron krever mye vann men liker ikke å stå med røttene i vann, men jorden kan gjerne være fuktig. Grav et stort hull og bruk mye ny jord rundt rotklumpen, planten skal ikke stå dypere enn den står i potten i hagesentret. Vann godt den første tiden til planten er etablert, men ikke hvis det er fuktighet i jorden. Planten må selv søke etter vann slik at den klarer seg selv.

Beskjæring 

Rhododendron beskjæres ikke, men etter blomstring kommer nye skudd og disse kan klippes for å holde busken nede og kompakt. Dersom man må kutte på tykkere grener tar det ofte lang tid før de bryter på nytt.

Gjødsling 

Det er utviklet egen Rhododendrongjødsel som er ypperlig som basis næring på våren. I juni/juli tilfører du kalksalpeter.