Tilbake

Tjøllingminner 6 er kommet

Tjølling historielag har nå lanser bok nr. 6 i serien Tjøllingminner. En flott og innholdsrik bok med mange gode artikler og historier.

Vi har nr: 1, 2, 3, 4,5 og 6. Bøkene koster kr.200,- pr. stk.

DSC_0441

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her er bøkene i seriene, inneholder historier fra Gamle Tjølling; Ula, Kjerringvik, Østre halsen med mer. her får du et innblikk i dagliglivet og spesielle anledninger.  Dette er noen av artiklene; Lærer Hole, dramatisk konfirmasjonsferd, badeliv i Ula, Halsen i gamledager, Istrehågan, straff for beruselse, Lange skoleveier, Se hva vi fant, Ula-ruten, fra Halsen i seilskutetia, Hollywoodstjerna fra Halsen, Ulabrand, Larvikitt fra Tjølling, Tenvikbåtene, Tjølling og de raske hestene, Tjølling handelslag, Jordmødre i Tjølling, Østbynåla, Gamle hoppbakker i Tjølling for å nevne noen.

 

Tjølling Historielag ble stiftet i 1950 og har ca.350 medlemmer. Laget disponerer bygninger på Tjølling prestegård, hele prestegården er fredet.

Historielaget har kontor og samlingsrom i Borgerstua, der formannskapet og kommunestyret hadde sine møter frem til 1914. Møtene moldes i Vognskjulet. Det siste året har det blitt bygd ny smie bak låven og innredet er steinsliperverksted i potetkjelleren.

Hver mandag mellom kl. 09.00 og 14.00 samles vi til dugnad med varierte arbeidsoppgaver for alle sammen. Det er selvfølgelig lagt inn en lang og god kaffepause. Kom gjerne innom for en hyggelig fra i pausen fra kl.11.30

Tjølling historielag jobber med å bevare all historie fra Tjølling de har vært og er en aktiv deltager både med restaurering og bevaring av lokal historie.

Vårprogrammet fås på Hem Hagesenter eller ved å kontakte Historielaget. Ønsker du å komme i kontakt med historielaget møt opp eller kontakt på mail. borgerstua @ Outlook.com.

www.tjollinghistorielag.no er hjemmesiden til laget og her finner du mer og oppdatert informasjon.

Er du interessert i lokalhistorie er dette stedet for deg, her samles vi til hyggelig samvær og kunnskaps utveksling. Historielaget er åpent for alle som ønsker å være med. Nye ideer og krefter er alltid velkommen til å være med på å utvikle og drive historier og laget vider inn i nye tider. Det er ønske om å lage en egen nettside,  arbeide med nye utgaver av Tjøllingminner, dokumentere ting fra Tjølling for å nevne noe.