Tilbake

Avskårende blomster

Avskårende blomster eller snitt som det også kalles er blomster som er kuttet av roten. Holdbarhet varierer og det er noen enkle triks som hjelper deg å holde buketten fin lenge. Det er som oftest bakterier som gjør at din bukett visner fort. Ta vekk alle blader som blir stående i vann, vaske vasen med klor slik at alle bakterier blir borte. Bytt vann(Lunket) annenhver dag og gjerne skråskjær på nytt med en ren og skarp kniv. Du kan bruke litt holdbarhetsmiddel/næring i vannet.

Roser 

Roser kommer nå som oftest fra det store utland og det er derfor også større forskjell på holdbarhet på rosene. Man kan si det slik at de rosene som er holdbare er også populære andre steder i verden og vil ha en høyere pris i butikken enn mindre holdbare roser. Spør i butikken om hvilke erfaringer de har med nettopp denne sorten. Ta vekk alle blader og torner som vil kunne være under vann, sette rosene i en ren vase med varmt vann. Bytt vann annenhver dag. Ønsker du å sette roser ut kan du gjøre det hele året, på vinteren fryser de og blir stående helt til det blir mildt.

Tulipaner 

Tulipanene er i hovedsak norskproduserte og kommer som oftest tørre. Tulipaner klarer seg lenge uten vann men det er en fordel at de har det kaldt og mørkt. Når du vil sette tulipanene fram strammer du plasten rund tulipanene og kutter av 2 cm av stilken, la de trekke i ca 30min de er da stive og står rett. (Tulipaner beholder den formen de har når de trekker opp vann) ha lite vann i vasen, du kan også ha oppi litt potetmel som stivelse.

Liljer og amaryllis 

Liljer er en vakker blomst og står veldig lenge. Støvbærene inne i blomsten kan klippes bort slik at det ikke detter noe blomsterstøv ned på duken.

Noe av det som har god holdbarhet.

  • Liljer
  • Krysanthemum
  • Fresia