Tilbake

Sommerblomster

Sommerblomster er noe de aller fleste planter på forsommeren og de blomstrer ut til høsten. Her er noen tips om sommerblomster.

Alle sommerblomster vokser mye og blomstrer mye, dette er to prosesser som krever veldig mye energi. Den energien kommer fra næring i jorden og sollys. Det beste rådet er å gjøre som gartneriene gi litt gjødsel hele tiden, da får plantene den næringen de skal ha og blir stor å flotte. Bruk forskjellige typer gjødsel for innholdet er forskjellig og plantene trenger mange typer næringsstoffer.

Vann er mer avhengig av plante, Villa Paris skal ha lite vann mens Bacoba og margeritter skal ha regelmessig med vann. Pass derfor på at du vanner på kvelden, da fordamper minst vann og plantene får nytte gjort seg av mest mulig.

Tynne og strantene planter er noe som mange får utpå sommeren, dette kan du løse ved å klippe og knipe plantene. Million bells, Villa Paris, Surfin, Bacoba, Møllplante er noen av de plantene som blir fyldigere når de blir knipet og klippet.

Hvis du ønsker å være blant de første som planter ut er det Stemor og Ranunkler som tåler mest. Av løkplanter er det Påskeliljer, Perleblomster og Krokus som er de tidligste.

Ønsker du å ha blomster som står langt utpå høsten er det Violer, Stemor, Prydtobakk og Margeritt som er noen av de som står lengst ut. Så kan du avslutte med Sølvtråd, Calluna og Erika.