Tilbake

Veksthus

Mange ønsker å være sin egen gartner og produsere sine egne blomster og grønnsaker. Har du da et drivhus kan du sette inn varme og starte tidlig på våren og holde på til langt ut på høsten. Det er mange typer drivhus å velge mellom på markedet alt fra små balkonghus som du setter inntil husveggen til frittstående hus som du kan bestemme størrelsen på. Prisene varierer etter størrelse og kvalitet. Det finnes mange utforminger så spør i ditt hagesenter hva de kan skaffe. (Et tips: be om prisen levert da slipper du ekstra overraskelser).

Glasshus: Hus med glass blir fort varme, ser pene ut samt enkelt å skifte knust glass.

Polykabonatplater: Holder lengere på varmen og tåler mer enn glass.

Det som du trenger til ditt drivhus er: Varmovn/frostvakt for å passe temperaturen på våren, Automatisk luke åpner; Da får du luftet selv om du ikke er tilstede, Hylle/bord; Dette kan kjøpes eller bygges selv. Om sommeren kan det bli veldig varmt og det kan da være en fordel å henge opp en skyggeduk. Du kan også sette inn lys i drivhuset og masse annet utstyr, dette er ofte noe som kommer etter hvert. Dersom du velger et balkonghus betjenes dette fra utsiden mens et frittstående kan du gå inni. Det er da en stor fordel om du kan stå oppreist inne i huset, hvis du mangler litt høyde kan du lage et fundament av impregnert plank.

Tips til dyrking 

Det er mange måter å få store flotte planter på men alle har noen ting til felles, tid. Før du starter med å så skal du velge vekstmedie om du velger torvbriketter eller så jord med god struktur er opp til deg. Du kan også blande inn Perlite for å skape mer luft i jorden, denne trekker også til seg fuktighet og avgir den når det blir tørere i jorden. Noen frø skal dekkes til dette kan du gjøre med vermekulit, den hjelper med å holde på fuktighet og er lett for spirene å komme gjennom. Mange planter ønsker vi at skal bli kraftige som Stemor, Petunia, Surfinia, Pelargonia med flere. Trikset er å knipe plantene begynn når de er 3-4 cm og knip ned til 1cm. Begynner du i vindus karmen har du kontroll hele tiden, når du flytter ut i drivhuset for driving er det lurt å sette en frostvakt der tilfelle det blir nattefrost. Det er ikke hyggelig å se at plantene har frosset. Ha også en automatisk lukeåpner slik at du kan få luftet hvis det blir varmt og du ikke er hjemme. Pass på å vann med gjødselvann slik at plantene får mat og blir store.

Dersom du skal ha tomater eller agurk er det er godt tips å kjøpe en 50Liter sekk med gartnerjord og plante to planter i. Da er det lett å vanne og der er enkelt å rydde ut av huset på høsten kast planten og tøm sekken i komposten og huset er klart for en ny sesong.

Lykke til.